Hoe draag je een jurk?

2023-06-08
To Be Dressed

Het dragen van een Smashed Lemon jurk in de winter is meestal niet de eerste keuze vanwege het koude weer, maar ik heb een aantal stijltips verzameld om dat te veranderen! Door strategisch te zijn met laagjes en accessoires kun je je jurken warmer en veel comfortabeler maken om te dragen tijdens de winter. Als je het maximale uit je jurken wilt halen het hele jaar door, lees dan verder voor inspiratie over hoe je je jurken kunt aanpassen aan de winter. Ja, je kunt warm en chic blijven, zelfs als je je dik inpakt.

Je kunt gewoon een zomerjurk dragen

Je kunt gewoon een zomerjurk dragen gemaakt van comfortabel elastisch katoen en geen mouwen. Maar het is ook een fantastische winter basic omdat je er zoveel lagen bij kunt dragen! Denk bijvoorbeeld aan een lange cardigan en daaroverheen nog een lange duster jas voor extra warmte. En vergeet die leuke schoenen van Via Vai niet!

Shirt met lange mouwen

Draag een shirt met lange mouwen onder je jurk. Door een shirt met lange mouwen onder je jurk te dragen, kun je je zomerjurk ook geschikt maken voor de winter. De lange mouwen zorgen voor extra warmte en geven je outfit een trendy uitstraling. Je kunt ook nog laagjes toevoegen onder je jurk, en daarboven nog een vest.  Als je niet houdt van de look van lange mouwen onder de jurk, is dit een geweldige manier om het te bedekken en je kunt gemakkelijk nog een extra laag toevoegen met een jasje!

Verschillende lagen

Het leuke aan winterse kleding is dat je verschillende lagen kunt dragen! Pak je jassen, mantels, truien en blazers erbij en draag ze over je jurk heen. Op deze manier ziet je jurk er stijlvoller uit. Je kunt echt creatief zijn met het combineren van verschillende soorten buitenkleding en je eigen unieke winterlook creëren. De winter is de perfecte tijd om je imitatiebont tevoorschijn te halen! Het is niet alleen lekker warm, maar het ziet er ook nog eens heel chic uit.

Draag een bodywarmer

Vergeet je bodywarmers niet! Als je weet dat je niet al te lang buiten zult zijn of snel weer naar binnen kunt gaan, pak dan je bodywarmer! Ze zijn minder dik en volumineus, maar zorgen nog steeds voor warmte. Ik ben dol op gewatteerde bodywarmers en ze passen bij elke outfit!

Extra tip: doe hetzelfde voor je kinderen

Dit is zeker een goede tip voor moeders. Je dochters krijgen het misschien altijd te warm als ze ergens binnen zijn waar de verwarming aan staat, dus raad eens wie er eindigt met het vasthouden van alle jassen? Juist, mama! Dus in plaats van daarmee om te moeten gaan, kunnen je kinderen een bodywarmer dragen en deze aanhouden, en dat werkt goed! Het aankleden van je kinderen in de winter kan ook lastig zijn, dus zorg ervoor dat je wat leuke ideeën bekijkt voor warme outfits voor kinderen!