Yoghurt dieet? Beter van niet

Het yoghurt dieet wordt door veel mensen gevolgd. Het is een prettig te volgen dieet dat niet veel moeite vereist. Het enige dat je hoeft te doen is ervoor te zorgen dat er genoeg yoghurt in huis is en dat je genoeg ideeën hebt om je yoghurt gerechten goed om smaak te brengen. Toch wordt het door specialisten niet aangeraden om met een dergelijk dieet af te vallen. In dit artikel word je over dit dieet geïnformeerd en krijg je direct door waarom je beter niet met dit dieet af kan vallen. Natuurlijk krijg je ook een idee van wat wél werkt om af te vallen en met welke diëten je vandaag nog kan starten om optimaal op gewicht te komen.

Volg geen yoghurt dieet

Crashen met een yoghurt dieet

De belangrijkste reden dat een yoghurt dieet niet aangeraden wordt is het feit dat het om een zogenaamd crash dieet gaat. Een crash dieet kenmerkt zich op de volgende wijze:

  • Het is een dieet waarbij je veel af kan vallen in relatief korte tijd;
  • Je hongert jezelf voor een groot deel uit bij dit dieet, want je mag niet zoveel eten als wanneer je een ‘gewoon’ dieet zou volgen;
  • De kilo’s vliegen er werkelijk vanaf, maar zitten er vaak ook in korte tijd weer aan.

Crash diëten heb je in veel verschillende gedaantes, maar wie serieus kijkt naar de overlap vindt de bovengenoemde gemene delers in ieder van deze diëten terug. Achter crash diëten gaan geen bewezen theorieën schuil en vaak is er ook geen goeroe die het bedacht heeft. Dat is met werkende diëten vaak wel het geval.

 

Gevolgen

Het yoghurt dieet kan vervelende gevolgen hebben als je dit te lange tijd volgt. Je moet je maar eens indenken wat er met je gebeurt als je weinig suikers binnenkrijgt, of weinig vetten, of weinig andere stoffen waar het lichaam toch behoefte aan heeft.

Je zal merken dat je zelf flauwer gaat voelen.

Langzaam maar beetje word je futloos en heb je geen zin meer in de dagelijkse dingen. Mentaal ga je hard achter uit. Je concentratievermogen neemt af, je wordt rillerig en voelt je ziek. Dat heeft er mee te maken dat je te weinig belangrijke stoffen binnenkrijgt.

Wie te lang doorgaat met dit dieet kan ernstige klachten krijgen en zelfs in het ziekenhuis belanden. Niet zelden wordt een crash dieet gekoppeld aan anorexia.

 

Wat werkt dan wel?

Maar jij wil afvallen. Je wil kilo’s kwijtraken en het liefst in zo kort mogelijke tijd. Een ander dieet dat voor je kan werken krijg je zo voorgeschoteld, maar besef wel dat het hierbij anders werken is. Het zal minder snel gaan dan bij een crash dieet, maar alsnog redelijk snel. Het belangrijkste is echter dat je bij een goed werkend dieet als dit de kilo’s voorgoed kwijt zal raken. Een yoghurt dieet werkt maar tijdelijk, want niemand houdt het volgen van een yoghurtdieet zijn hele leven vol.

Een dieet dat wel vol te houden is, hebben we al eerder besproken op deze website. Het zijn de diëten waarbij je veel mag eten en waarbij je ondanks dat je af probeert te vallen en vol en verzadigd gevoel zal krijgen. Het zijn bijvoorbeeld het eiwitdieet of een koolhydraatarm dieet. Beide diëten worden door meerdere goeroes en wetenschappers gebruikt en hebben wereldwijd miljoenen mensen geholpen om hun streefgewicht te bereiken.

 

Laat het yoghurt dieet staan

Ga gezond beginnen met afvallen. Kies een koolhydraatarm dieet of kies een eiwitdieet. Maar laat het yoghurt dieet voor wat het is. Effecten op de lange termijn helpen je veel meer om gezonder te gaan leven.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *