Ziekenhuisdieet uit de weg gaan, lees hier hoe

Het ziekenhuisdieet is een van de meest schadelijke crash diëten die er op dit moment de ronde doen. Vooral via het internet verspreidt dit dieet zich. Het is in het bijzonder geliefd onder jonge mensen, die snel gewicht willen verliezen. Het aantal mannen en vrouwen dat met het ziekenhuisdieet af wil nemen lijkt met de week toe te nemen. Zijn zij zich niet bewust van de negatieve gevolgen?

Of zijn er andere motieven die een rol spelen om dit dieet te gaan volgen?

Waarom is het ziekenhuisdieet niet veilig en hoe kun je op een gezonde wijze afvallen en gewicht verliezen? Op die vragen gaat dit artikel je antwoord geven.

 

 

Wat is het ziekenhuisdieet?

 

Ziekenhuisdieet volgenHet ziekenhuisdieet is een crash dieet. Dat heeft tot doel om je snel gewicht te laten verliezen. Het snelle gewicht laten verliezen is tegenwoordig helemaal in, omdat veel mensen gewicht willen verliezen op een zo eenvoudig en makkelijk mogelijke manier. Jij kunt dus heel snel gewicht verliezen als je het ziekenhuisdieet serieus gaat volgen.

Maar dat houdt wel in dat je heel ongezond moet gaan leven. Het eten van calorieën is er namelijk nauwelijks meer bij. In plaats daarvan ga je op zoek naar vervangers voor calorieën, zoals magere producten (denk daarbij aan magere yoghurt en/ of kwark en aan magere soorten van vlees, zowel voor op brood als tijdens het diner).

Belangrijker is nog wel dat je je ziet te houden aan de calorieënmax. Je mag tijdens het ziekenhuisdieet namelijk niet meer dan duizend calorieën op een dag. En dat is weinig als je je beseft dat een volwassene al gauw tweeduizend calorieën per dag moet nuttigen.

 

 

Waarom is het dieet zo schadelijk?

 

Doordat je tijdens het ziekenhuisdieet weinig calorieën eet, krijg je ook andere lichaamsstoffen niet binnen. En je lichaam heeft nu eenmaal wel vitaminen, mineralen, vetten en suikers nodig om te werken.

Je onthoudt je lichaam van allerlei lichaamsstoffen en dat ga je merken. Je voelt jezelf snel duf… Je voelt jezelf snel ongezond… Minder fit… Minder lekker in je lijf… Kortom: je voelt je ellendig en dat komt allemaal doordat je zo ongezond bent gaan eten.

De schadelijkheid zit hem ook in het onthouden van voeding. Je gaat leven als iemand met anorexia, door minder te eten, en dat is ongezond. Dit wordt dan wel een dieet genoemd, maar dat is het niet.

Daarbij is het effect van het dieet maar tijdelijk. Je valt inderdaad snel af in gewicht (en dan hebben we het niet eens over vet!) maar die verloren kilo’s kunnen er in rap tempo weer aanzitten, zodra je dit dieet eenmaal weer loslaat.

 

 

Toch kiezen voor een ziekenhuisdieet

 

Als het ziekenhuisdieet zo schadelijk is, hoe kan het dan dat er toch zoveel mensen zijn die het dieet willen volgen? Dat heeft vooral te maken met de hype die zich gevormd heeft rondom het ziekenhuisdieet. Het dieet is op internet zo mateloos populair en de berichten doen zich zoveel de ronde dat het dieet effect heeft, dat mensen die snel af willen vallen, overstag gaan en zich inlaten met het dieet.

Zeker mensen die op korte termijn resultaat wensen (en dat zijn vooral jongeren), laten zich in met dit dieet en kijken niet verder dan de risico’s.

 

 

Hoe lang is dit dieet vol te houden?

 

Volgens enkele richtlijnen is het dieet maximaal een week vol te houden, maar er zijn ook mensen die beweren dat je het wel drie weken vol kan houden. Hoewel de wijze waarop je gewicht verliest buitengewoon ongezond is, kun je het dieet langere tijd volhouden al ga je wel merken dat je lichaam er niet al te best op reageert. Je wordt snel hongerig en voelt je lamlendig. De vraag is dus niet zo zeer hoe lang het vol te houden is, maar hoe lang het vol te houden vált. De meeste mensen komen er na een paar dagen al achter dat het ziekenhuisdieet toch niet de juiste manier van afvallen is.

 

 

Wel gezond afvallen

 

Het kost misschien wat meer tijd, maar het effect mag er zeker zijn: wel gezond afvallen, hoe doe je dat? Het kan heel makkelijk zijn, door gewoon gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen. Of door en dieet te volgen dat wel helpt.

Wat je ook doet: kies ten alle tijden voor een manier van afvallen die niet ongezond is voor je lichaam. Want besef je goed dat je lichaam het voor jou moet gaan doen. Zodra jij je ellendig gaat voelen door een dieet, moet je ermee stoppen, want dan is het niet voor jou geschikt. Een gezond dieet en een gezondere manier van leven kunnen daarbij al veel verschil maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *